El Pla Estratègic Metropolità de Barcelona fa 30 anys

El proper 27 de novembre el PEMB celebra el seu 13è Consell General quan es compleixen tres dècades del primer pla

  • 22-11-2018
  • Compromís Metropolità 2030
  • 274 Lectures

El Pla Estratègic  Metropolità de Barcelona està de celebració. El proper 27 de novembre, el tindrà lloc el 13è Consell General: 30 anys projectant la Barcelona del futur del PEMB que coincideix amb el 30è aniversari de la constitució del primer pla, el Pla Estratègic Econòmic i Social de Barcelona 2000.  L'acte serà presidit per la presidenta de l'Associació Pla Estratègic Metropolità de Barcelona i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

El Pla Estratègic Metropolità de Barcelona fa 30 anys
El Pla Estratègic Metropolità de Barcelona fa 30 anys

La ciència i la recerca centraran part del discurs, com a motors econòmics fonamentals de la metròpoli en el passat i que ho seran, també, en el futur. Començarà amb una visió retrospectiva de la mà del primer president de la Comissió Executiva del Pla Estratègic Econòmic i Social de Barcelona, Francesc Raventós, que amb la seva intervenció “Dialogar per transformar la ciutat” destacarà la importància de la col·laboració publico-privada en el desenvolupament dels plans estratègics de Barcelona. A continuació, la directora del Parc Científic de Barcelona, Maria Terrades, parlarà sobre “La relació entre parcs científics i ciutat”.

La presidenta de la Comissió executiva del PEMB, Janet Sanz, presentarà la proposta “Cap a un nou pla estratègic metropolità” que servirà com a base per a l'elaboració d'un nou pla estratègic en l'horitzó 2030.

En el marc de la celebració es lliurarà la I Beca Francesc Santacana destinada a projectes d'investigació sobre temes urbans i que ha estat un dels fets destacats del 2018. Després de la lectura de l'acta de concessió per part dels membres del jurat - Carme Miralles, Montserrat Pareja, Martí Parellada i Joan Campreciós -, la presidenta del PEMB, Ada Colau, lliurarà la beca a Giovanni Guida que ha guanyat la beca amb un projecte sobre models d'accés a l'habitatge per a persones vulnerables.

Si voleu assistir a l'acte “30 anys projectant la Barcelona del futur del 27 de novembre, de 18.30h a 19.30h al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, només cal que ompliu la inscripció online.

  • Participa o segueix el debat

    0 comentaris:

    Deixa el teu comentari:

Política de cookies