El PEMB vol introduir el debat metropolità en la campanya per les eleccions municipals

L'associació ha fet una selecció de mesures del Compromís Metropolità 2030 que els partits poden incloure en els seus programes electorals i contactarà amb mitjans i entitats que organitzin debats

  • 27-02-2023
  • Compromís Metropolità 2030
  • 438 Lectures

El proper 28 de maig tindran lloc les dotzenes eleccions municipals de la democràcia. La ciutadania està cridada a les urnes per escollir unes llistes que després seran les encarregades de governar les 947 ciutats i pobles del conjunt de Catalunya. Tot i que els programes electorals dels partits que es presenten a les properes eleccions portaran les propostes de cada formació per governar cada municipi, el que està en joc en les properes eleccions és molt més. Com es pot articular el territori metropolità per abordar reptes comuns com l'habitatge, la mobilitat, l'emergència climàtica o la reducció de desigualtats entenent que hi ha crisis i condicions globals que afecten localment però per les que calen consensos per a l'acció? Precisament és aquesta qüestió, entre d'altres, la que vol situar el PEMB en l'agenda de la campanya electoral.

El PEMB vol introduir el debat metropolità en la campanya per les eleccions municipals
El PEMB vol introduir el debat metropolità en la campanya per les eleccions municipals

Avui en dia no té sentit plantejar grans propostes de ciutat sense tenir una visió del conjunt del territori metropolità: els 5 milions d'habitants de la regió metropolitana de Barcelona, la ciutat real. Per això, el PEMB inicia aquest mes de març una campanya amb una sèrie d'accions per situar en l'agenda política i mediàtica la importància del debat metropolità.  

En primer lloc, i després que el passat mes de desembre es presentés el Compromís Metropolità 2030, el PEMB ha enviat a les principals formacions polítiques un altre document on es classifiquen les més de 100 mesures que es proposen al nou pla estratègic per tal que puguin ser encaixades adequadament en els programes marc, com també en els específics de cada municipi. 

En segon lloc, es contactarà amb els mitjans de comunicació que organitzin debats electorals per tal de demanar-los que incloguin, en les preguntes a fer a les persones representants de cada formació, qüestions d'àmbit metropolità, o bé introdueixin aquestes preguntes en les entrevistes que es realitzin a persones que encapçalen les llistes electorals. En aquest sentit, es farà arribar el document “Set preguntes metropolitanes clau davant de les eleccions municipals” a tots els mitjans de comunicació amb preguntes indispensables a tenir en compte en els propers comicis.  

Finalment, el PEMB introduirà també aquestes preguntes en d'altres possibles debats sectorials que organitzin altres entitats o associacions amb motiu de les eleccions municipals per assegurar-se que en aquesta campanya la dimensió metropolitana, clau per fer front als principals reptes que han d'enfrontar ciutats i viles, tingui el merescut espai tant en els programes com en els debats que es realitzin. 

  • Participa o segueix el debat

    0 comentaris:

    Deixa el teu comentari:

Política de cookies