El PEMB se suma a la Mobile Week Barcelona amb el projecte Big D(ie)ta i les activitats de #LaMetro i el Racó de #Repensar

Els deu districtes de la ciutat i alguns municipis metropolitans, de nou mitjançant les activitats del PEMB, acolliran conferències, tallers i exposicions sobre l'impacte de la tecnologia digital en la societat actual

  • 28-01-2019
  • Actualitat del PEMB
  • 106 Lectures

Sota el títol “La nostra senzilla relació amb la tecnologia” s'engloben les més de 150 activitats programades del 14 al 23 de febrer per a la 3a edició de la Mobile Week Barcelona. El Pla Estratègic Metropolità de Barcelona hi torna a participar i, en aquesta ocasió, s'hi suma amb el projecte Big D(ie)ta, per empoderar la ciutadania a recollir dades sobre el seu entorn alimentari, i dues activitats al voltant de l'impacte de la tecnologia en el temps del treball i en la manera com ens informem. Enguany, el PEMB incorpora a la MWB quatre municipis metropolitans -Cornellà de Llobregat, Badalona, Esplugues de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet-, el doble de l'any passat.

Foto de família del tret de sortida a la Mobile Week Barcelona
Foto de família del tret de sortida a la Mobile Week Barcelona

Com intervé la tecnologia digital en el nostre dia a dia? Com podem fer-ne un ús més adequat? Mobile Week Barcelona, l'esdeveniment que des de fa dos anys precedeix al Mobile World Congress constituint un espai obert de reflexió compartida amb la ciutadania, es pregunta de nou sobre l'impacte de la tecnologia digital en la societat i la seva vida quotidiana.

Sota aquesta premissa i amb l'acord arribat amb la Fundació Mobile World Capital per fer arribar la Mobile Week Barcelona a l'àmbit metropolità, el PEMB organitza tres activitats. La primera d'elles consisteix en un dels dos reptes ciutadans que la Mobile Week Barcelona llança enguany: el projecte Big D(ie)ta. Es tracta d'un projecte d'exploració ciutadana i recollida de dades a l'entorn alimentari que vol resoldre dues qüestions: com es caracteritza l'entorn alimentari dels barris metropolitans i com influeix en la nutrició i salut dels seus habitants. L'activitat principal de recollida participativa de dades tindrà lloc entre el 14 i el 17 de febrer als barris de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat i al barri del Fondo de Santa Coloma de Gramenet, a més del barri de Gràcia de Barcelona. La presentació dels resultats es farà a finals de la Mobile Week Barcelona i compta també amb la participació d'Ideas For Change, l'AMB, la Creu Roja i l'Agència de Salut Pública de Barcelona.

Així mateix, el PEMB també inclourà dins el programa la seva tertúlia #LaMetro, dins del cicle “Treballar a la ciutat del segle XXI” per abordar “Quan Treballarem?” o com la tecnologia canvia el temps del treball. El debat girarà al voltant de preguntes com: tenim major o menor control del nostre temps que fa 20 anys? Com afecten les tecnologies a l'organització del temps de treball en les empreses? La tecnologia ens fa o ens farà treballar menys o més hores? Seguirà existint allò que anomenem “jornada laboral”? Com podem preservar la vida personal, familiar i social de les interferències laborals? La tertúlia es farà aquest cop a l'hora del vermut i tindrà lloc el divendres 15 de febrer a les 12 h al Centre Cultural i Recreatiu l'Avenç d'Esplugues de Llobregat.

Finalment, el dimecres 20 de febrer a les 18 h a l'Espai Betúlia de Badalona la cita és amb una nova edició del Racó de #Repensar, que portarà per títol “Ens agrada que ens menteixin? Veure el món a través dels algoritmes”, on es farà la presentació del llibre Good Bye, veritat, del filòsof Joan García del Muro i un debat posterior sobre com la tecnologia influeix en com ens informem i forgem les nostres opinions, amb la participació d'Ana Sofia Cardenal, professora de Ciència Política de la UOC i professora de Política Comparada a la UPF. Laia Subirats,investigadora a Eurecat - Centre Tecnològic de Catalunya i professora col·laboradora de la UOC i Marc Argemí, periodista i director de Sibilare, consultoria estratègica especialitzada en dades, comunicació i disseny i professor associat de la UIC (Universitat Internacional de Catalunya).

MOBILE WEEK BARCELONA I CATALUNYA

En total, Barcelona acollirà durant una setmana més de 80 activitats de programació municipals i una cinquantena més d'entitats col·laboradores a 60 espais públics dels 10 districtes de la capital catalana i alguns municipis de l'àrea metropolitana. També comptarà amb la presència de més de 100 ponents i 14 artistes internacionals.

La novetat més destacada de l'edició d'enguany és que la Mobile Week s'expandirà també més enllà de l'àmbit metropolità i arribarà a Girona, Lleida, Reus, Igualada i la comarca de Ribera d'Ebre.

A la roda de premsa de la presentació de la Mobile Week Barcelona, el Conseller de Polítiques Digitals i Administració, Jordi Puigneró, ha afegit que si Catalunya vol ser un veritable pont de connexió digital ha de treballar perquè tota la ciutadania s'impliqui en la tecnologia mòbil. “Hem de fer un país connectat amb infraestructura digital i 'smart cities'”, ha dit. Al seu torn, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha recordat que la revolució tecnològica i digital porta associada reptes i oportunitats, així com riscos i incerteses, tot i que ha assegurat que Barcelona té com a avantatge ser una “gran capital científica i tecnològica” del sud d'Europa.

 

INSCRIU-TE ARA!

  • Participa o segueix el debat

    0 comentaris:

    Deixa el teu comentari:

Política de cookies