El PEMB presenta la plataforma participativa del procés Barcelona Demà al Decidim Fest 2021

Barcelonadema-participa.cat ha estat una de les iniciatives seleccionades pel festival que, aquest any, s'ha centrat en 'Democràcia, Tecnologia i Justícia Global'

  • 26-10-2021
  • Actualitat del PEMB
  • 122 Lectures

Barcelona Demà és el procés de reflexió compartida que el PEMB ha posat en marxa per elaborar el futur pla estratègic de la regió metropolitana de Barcelona: el Compromís Metropolità 2030. Un dels pilars d'aquest procés és la plataforma virtual barcelonadema-participa.cat engegada pel PEMB durant el mes de març del 2021 per tal de vehicular la participació i interacció dels diferents actors metropolitans que contribueixen a la cocreació del nou pla. La plataforma, desenvolupada amb programari Decidim, ha estat una de les iniciatives seleccionades per ser presentada durant el Decidim Fest 2021:‘Democràcia, Tecnologia i Justícia Global' de la mà de Luisa Fernanda Pinto, membre del gabinet tècnic del PEMB i responsable del disseny del procés participatiu en línia.

Luisa Fernanda Pinto durant el Decidim Fest 2021
Luisa Fernanda Pinto durant el Decidim Fest 2021

Barcelonadema-participa.cat va néixer amb tres objectius dins el procés Barcelona Demà: esdevenir repositori d'informació i documentació, ser l'espai de participació i interacció virtual, i permetre la traçabilitat del Compromís Metropolità 2030 i de les diferents institucions i organitzacions que en formaran part a través del mapa d'actors, un mapa que, tal i com ha explicat Pinto, ja compta amb 464 actors del territori metropolità automapejats. La principal novetat de la plataforma Decidim del PEMB en relació a altres iniciatives presentades durant el festival és precisament el circuit de validació per formar part d'aquest mapa, ja que, mitjançant un sistema de verificació per codi desenvolupat per Platoniq, fa possible el seguiment de propostes acceptades i adhesions de les diverses organitzacions de manera pública i transparent.

El procés participatiu de Barcelona Demà es divideix en sis cicles que corresponen a les sis mirades proposades pel PEMB per tal d'avançar cap a la reducció de les desigualtats i la segregació en el territori de la regió metropolitana en un context d'emergència climàtica: la Metròpoli Cohesionada, la Metròpoli Intel·ligent, la Metròpoli Resilient, la Metròpoli Pròspera, la Metròpoli Multinivell i la Metròpoli Oberta. En aquests moments està en actiu el Cicle de la Metròpoli Multinivell amb diverses jornades i debats en marxa, però la plataforma continua oberta a propostes en qualsevol de les altres mirades per tal de contribuir al diseeny de les missions que constituiran el futur pla estratègic de la metròpoli dels 5 milions. Només és necessari registrar-se seguint els passos que es detallen en aquest enllaç.

 

 

  • Participa o segueix el debat

    0 comentaris:

    Deixa el teu comentari:

Política de cookies