El PEMB participa en el Fòrum NESI sobre Nova Economia i Innovació Social a Málaga

El NESI reuneix per primera vegada als principals representants internacionals dels Nous Moviments Econòmics (NEMS)

  • 20-04-2017
  • Actualitat del PEMB
  • 106 Lectures

“Quin és el paper de la banca, les finances i la filantropia per construir una nova economia més sostenible, justa, col·laborativa i centrada en les persones? Com poden les empreses, les ONG i les organitzacions benèfiques col·laborar per produir un impacte social positiu? Com promoure la producció, el comerç i el consum locals en un món global? Com formar ciutadans, organitzacions i polítics en la nova economia? Quin és el paper dels mitjans de comunicació i les xarxes socials en aquesta nova economia?” Aquestes són algunes de les qüestions que s'han debatut durant dos dies i mig a Málaga en el marc del Fòrum Global sobre Nova Economia i Innovació Social que ha comptat amb els principals representants internacionals dels Nous Moviments Econòmics. “És important ser en espais com aquest que treballen en xarxa per plantejar nous models econòmics que contribueixin a crear societats més justes i inclusives”, ha dit el coordinador general del PEMB, Oriol Estela Barnet, que ha participat en la trobada.

Fòrum NESI sobre Nova Economia i Innovació Social
Fòrum NESI sobre Nova Economia i Innovació Social

Durant els dos dies que ha durant el Fòrum, els i les participants han pogut debatre al voltant de quatre eixos: “Repensar els diners: El futur de la banca i les finances', 'Remodelant les organitzacions per al bé comú', 'Globalització i localització: aliments, energia, comerç i comunitats resilients' i 'Aprenentatge i formació per a una nova economia”. Tot plegat amb l'objectiu final d'enfortir la col·laboració entre tots els moviments, organitzacions socials i individus que treballen per avançar en la transició cap a una economia més democràtica i orientada a les persones.

I és que, tot i les bones intencions dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni, qüestions com la pobresa, les desigualtats i el deteriorament del medi ambient segueixen en l'ordre del dia. Per això, ha dit Estela, “és imprescindible que avancem cap a una economia més plural, que sigui capaç d'activar de manera coordinada diferents formes d'organitzar l'activitat econòmica, especialment les que posen al centre les necessitats reals de les persones i tenen cura del planeta”.

El Fòrum NESI reuneix un ampli ventall d'organitzacions referents en l'Economia Social i Solidària, l'Economia del Bé Comú, l'Economia Col·laborativa, l'Economia Circular, el Comerç Just, les Empreses Socials, les Ciutats en Transició o el decreixement. Una propera cita internacional d'aquests models econòmics emergents serà el OuishareFest que tindrà lloc a París del 5 al 7 de juliol.

  • Participa o segueix el debat

    0 comentaris:

    Deixa el teu comentari:

Política de cookies