El PEMB organitza l'Escola de Primavera, una setmana de formació i treball intern de l'equip

El relat, la comunicació interna, els reptes de la intel·ligència artificial i la gestió de l'estrès i el 'feedback' són alguns dels aspectes abordats

  • 25-05-2023
  • Actualitat del PEMB
  • 263 Lectures

Enmig de les eleccions municipals i a prop de la jornada de reflexió, l'Oficina Tècnica del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona també ha fet un breu parèntesi amb tot l'equip i ha dedicat una setmana al treball intern i la formació. I és que de vegades, cal aturar-se uns instants per agafar empenta i avançar amb més força. I així ha estat. L'anomenada ‘Escola de Primavera' ha consistit en cinc dies de processos facilitats, visites interessants i xerrades il·lustradores. L'objectiu principal era apropar-nos a alguns projectes que es duen a terme a la regió metropolitana i que estan alineats amb el Compromís Metropolità 2030 i, al mateix temps, vetllar per la cohesió de l'equip que el fa possible.

Escola de Primavera
Escola de Primavera

Dilluns, 9.00 h del matí. Tot l'equip del PEMB, —Coordinació General, Gabinet Tècnic, Secretaria Tècnica i Comunicació—, es troba a la seu de l'associació al Canòdrom - Ateneu d'Innovació Digital i Democràtica amb l'equip Manahmana, empresa experta en facilitació. La finalitat d'aquests tres primers dies és treballar i alinear el relat del Compromís Metropolità 2030 i la comunicació interna. Ens visita també la Mariona Tomàs, comissària del procés Barcelona Demà, professora de Ciència Política i membre del Grup de Recerca d'Estudis Locals de la Universitat de Barcelona. Com a experta en governança i polítiques urbanes ens explica les ‘realitats metropolitanes'.

Dimarts tarda. Tenim l'oportunitat de conèixer l'Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras (IJC) a Badalona, de la mà del seu director, el Dr. Manel Esteller i Ana Garrido, la directora Gerent. Descobrim com es gestiona el multicampus d'investigació referent a nivell mundial i visitem els seus equipaments. La missió de l'Institut és investigar sobre la leucèmia i altres malalties hematològiques malignes mitjançant la innovació per aconseguir la seva curació.

Dimecres tarda. Acabats els tres dies de facilitació interna anem a visitar l'exposició 'Línies dures' a l'edifici de l'antiga seu de l'editorial Gustavo Gili. Fem un recorregut guiat per la mostra que reuneix una trentena de casos d'estudi de l'arquitectura, el disseny i l'urbanisme del moviment modern racionalista de Barcelona realitzats entre 1949 i 1974, entre els quals destaquen el Conjunt d'habitatges del Congrés Eucarístic, el Canòdrom de la Meridiana i el Contra Pla de la Ribera.

Dijous. Dia dedicat a les dades. Ens hem traslladat al Barcelona SuperComputing Center. Des d'allà, Fernando de la Rosa, professor d'Estratègia Digital, director de Desenvolupament de Negoci i cofundador de Foxize School ens posa en context i ens fa una presentació sobre 'Data literacy: visualització de dades i presa de decisions'. Li segueix Albert Cañigueral, consultor i divulgador que ens parla sobre dades obertes i sobre el projecte ‘Catalunya, País de dades'. Clou Liliana Arroyo, sociòloga especialista en Innovació Social Digital i directora General de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, amb la seva explicació sobre els reptes de la Intel·ligència Artificial. Posa la cirereta al pastís la darrera visita de la setmana: al MareNostrum, el supercomputador més ponent de l'Estat, acompanyats i acompanyades per Mercè Crosas, cap del programa de Ciències Socials Computacionals del Barcelona SuperComputing Center.

Divendres. Darrer dia. Moment de les cures i és que són vitals per al benestar i el rendiment dels membres del qualsevol equip i ja fa uns anys que el PEMB hi posa el focus periòdicament. En aquesta ocasió, I Chik ens ha ajudar a treballar l'estrès i del feedback. La gestió de l'estrès és fonamental perquè pot afectar negativament l'equip en diferents aspecte, des de l'empitjorament de la salut a una disminució en l'eficàcia del treball fet. És important fomentar pràctiques com l'equilibri entre la feina i la vida personal, el descans adequat, l'exercici físic i les tècniques de relaxació. Això ajuda els membres de l'equip a afrontar els reptes laborals de manera positiva.

També el feedback és un aspecte clau per a l'èxit de l'equip. Proporcionar i rebre feedback constructiu permet millorar el rendiment i el creixement professional. Ha de ser específic, respectuós i orientat cap a la millora. Aquesta pràctica crea una cultura de confiança i transparència, ja que les persones se senten escoltades i poden millorar. A més, el feedback regular ajuda a identificar àrees de millora i reforçar les habilitats positives. Així, promoure una cultura de cura i suport millora l'eficàcia de l'equip i contribueix a un ambient de treball positiu i saludable com el del PEMB.

  • Participa o segueix el debat

    0 comentaris:

    Deixa el teu comentari:

Política de cookies