El PEMB coorganitza la segona edició de Postfutura, un espai efímer per repensar el futur

L'acte s'emmarca en la celebració del 30è aniversari del PEMB

  • 05-06-2018
  • Actualitat del PEMB
  • 101 Lectures

El Pla Estratègic Metropolità de Barcelona coorganitzarà juntament amb la consultora d'innovació i futurs Elisabet Rosselló, la segona edició de Postfutura, un espai efímer i presencial per repensar el futur des de diferents vessants i perspectives. Aquesta segona edició tindrà lloc el proper 29 de juny i girarà al voltant del tema “Microutopies” on es convidarà a artistes, activistes i tecnòlegs de l'àmbit metropolitana de Barcelona

Postfutura
Postfutura

L'objectiu? Compartir coneixement i generar xarxes d'experts en matèries emergents amb la voluntat de, en primer lloc, crear un espai avançat sobre un tema que està adquirint cada vegada més importància com a eina al servei de l'acció, com són les diferents teories d'anticipació del futur aplicades a l'estratègia, als negocis, a la innovació i a les polítiques. Perquè preparar-se pel futur, o més ben dit, pels diferents futurs possibles ha de ser inherent a les estratègies, a les polítiques i al desenvolupament urbà, a més dels negocis i la innovació. Des de les teories que segueixen proposant aproximacions al futur via metodologia d'escenaris, a les que parteixen de la visió d'una societat actual caòtica que requereix plantejaments d'anàlisi diferents, totes les teories de l'estudi del futur poden ser ben útils quan parlem de planificació, d'estratègia o de model de ciutat.

En segon lloc, també es pretén generar una xarxa on/off-line de professionals i experts en aquesta matèria i, finalment, alliberar, compartir, difondre i optimitzar coneixement de manera col·lectiva, especialment cap a sectors d'àmbit creatiu, innovació social, o de l'àmbit de la tecnologia.

El PEMB coorganitza aquest acte en el marc de la celebració del 30è aniversari i com a aperitiu de l'Escola d'Estiu de Prospectiva Blanquerna (EEPB), organitzada pel Centre for Postnormal Policy & Future Studies amb la voluntat de donar a conèixer més la prospectiva i com aplicar els mètodes innovadors per anticipar el futur. “Volem commemorar els 30 anys d'història del PEMB mirant endavant, cap al futur, i per això hem volgut iniciar les activitats de l'aniversari fent èmfasi en matèries com la prospectiva i l'estudi dels futurs possibles”, ha manifestat el coordinador general del PEMB, Oriol Estela Barnet.

 

El taller es realitzarà a l'espai Makers of Barcelona i aquelles persones interessades en assistir-hi poden sol·licitar-ho a l'adreça mail@elisabetrosello.com.

  • Participa o segueix el debat

    0 comentaris:

    Deixa el teu comentari:

Política de cookies