El PEMB celebra els 30 anys posant la mirada al futur

L'associació commemorarà el seu aniversari amb un seguit d'actes que culminaran el mes de novembre amb la celebració del Consell General que estarà dedicat al progrés de la Barcelona Metropolitana gràcies a la recerca i a la innovació

  • 26-06-2018
  • Actualitat del PEMB
  • 70 Lectures

L'associació Pla Estratègic Metropolità de Barcelona celebra aquest 2018 els seus 30 anys d'existència. Una de les dates més importants en la posada en marxa és el 2 de novembre de 1988, dia en el que es va celebrar el primer Consell General del llavors I Pla Estratègic Econòmic i Social de Barcelona, aplegant uns 150 representants d'entitats de l'àmbit públic, privat i associatiu de la ciutat. El coordinador general del PEMB, Oriol Estela Barnet, ha avançat que el Consell General del PEMB d'enguany, que es celebrarà a mitjans de novembre, servirà per commemorar aquesta efemèride. “Però les activitats relacionades amb el 30è aniversari comencen aquest mes de juliol, i ho hem volgut fer posant l'èmfasi en la mirada cap al futur, més que no pas al passat. És per això que les dues primeres activitats tenen a veure amb la prospectiva”, ha explicat.  

El futur dependrà del que fem avui
El futur dependrà del que fem avui

Així, el proper divendres 29 de juny el PEMB organitza, juntament amb Postfuturear, la segona trobada Postfutura, que sota el títol de “Microutopies” portarà al debat diverses visions del que està per venir i sobre les maneres s'hi pot influir.

A continuació, la setmana del 2 al 6 de juliol se celebrarà el curs “The Futures of the Future”, a l'Escola d'Estiu de Prospectiva Blanquerna (EEPB), organitzada pel Centre for Postnormal Policy & Future Studies i patrocinada pel PEMB en el marc del 30è aniversari. “Som conscients que ens enfrontem a tants reptes i tan importants (canvi climàtic, moviments migratoris, futur del treball, avenços tecnològics...) que ens cal una mínima guia per poder prendre millors decisions en el present”, ha assegurat Estela.

Des de diferents disciplines s'han desenvolupat diversos mètodes per anticipar o influir en el futur i el curs servirà per donar a conèixer els més significatius que, a més, ha dit, “tractarem d'aplicar a reptes específics de la Barcelona metropolitana en els poliàlegs que se celebraran per la tarda”.

Finalment, durant la primera quinzena de juliol donarem a conèixer els resultats de la convocatòria de la I Beca Francesc Santacana per a la recerca en estratègies de futur de la metròpoli de Barcelona, Beca dedicada a qui va ser el primer coordinador general del PEMB.  “Aquesta vinculació amb el món de la ciència i la recerca prendrà el relleu a la prospectiva en les commemoracions de la tardor. Així, el Consell General posarà l'èmfasi en el progrés obtingut per la Barcelona metropolitana en aquests 30 anys en termes de recerca i innovació, un dels principals actius dels què disposem per fer front als reptes de futur”, ha conclòs Estela.

  • Participa o segueix el debat

    0 comentaris:

    Deixa el teu comentari:

Política de cookies