El Govern i el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) col·laboraran en la promoció de la digitalització inclusiva a Catalunya

El protocol de col·laboració en el marc de l''Estratègia nacional per a la inclusió sociodigital' del Govern té per objectiu impulsar iniciatives conjuntes i compartir experiències i recursos per reduir les bretxes digitals en clau de país

 • 13-06-2024
 • Actualitat del PEMB
 • 512 Lectures

El Govern de Catalunya, mitjançant la Direcció General de Societat Digital del Departament d'Empresa i Treball, i el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB), associació privada sense ànim de lucre promoguda per l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, col·laboraran en l'impuls de la digitalització inclusiva a Catalunya. Així es desprèn del protocol de col·laboració signat entre ambdues entitats, pel qual acorden impulsar iniciatives comunes i compartir experiències i recursos per fer front als reptes presents i futurs de la digitalització de forma inclusiva, sostenible, democràtica i equitativa.

Part de l'equip impulsor de la col·laboració entre la Generalitat i el PEMB
Part de l'equip impulsor de la col·laboració entre la Generalitat i el PEMB

L'acord s'emmarca en l''Estratègia nacional per a la inclusió sociodigital', una iniciativa impulsada pel Govern que té per objectiu reduir les bretxes digitals en clau de país amb una governança compartida i col·laborativa que impliqui les polítiques públiques de tot el Govern i la resta d'agents del sistema d'innovació social i digital. Alineada amb el model de societat digital centrada en les persones que proposa la Unió Europea, l'estratègia es basarà en la innovació orientada a missions, aproximació impulsada per l'economista italoamericana Mariana Mazzucato des de l'Institut per a la Innovació i Propòsit Públic (UCL Institute for Innovation and Public Purpose).

En aquest sentit, l'objecte del protocol signat entre la Generalitat de Catalunya i el PEMB és establir propostes i línies de col·laboració i cooperació, en l'àmbit de la participació interinstitucional i amb respecte a les diferents competències, per a la promoció de la digitalització inclusiva a Catalunya. L'acord es fonamenta, d'una banda, en l'alineació entre l'Estratègia nacional per a la inclusió sociodigital i el Compromís Metropolità 2030, el nou pla estratègic per a la regió metropolitana de Barcelona, promogut des del PEMB i orientat a impulsar un nou model de prosperitat, basat en el coneixement i la innovació, que hi redueixi les desigualtats socials i territorials. D'altra banda, a l'hora d'establir el protocol de col·laboració també s'ha tingut en compte el paper facilitador que pot oferir aquesta associació en la dinamització de l'àmbit de la regió metropolitana de Barcelona pel que fa a les entitats territorials, socials, econòmiques, organitzacions de la societat civil i grups polítics que cal incorporar en el debat i construcció d'aquesta estratègia, així com l'expertesa en l'orientació a missions amb la que es treballa des del PEMB.

Així, ambdues entitats es proposen, entre d'altres:

 • Impulsar iniciatives comunes i compartir experiències i recursos per desenvolupar les accions que es considerin necessàries en l'àmbit de la inclusió sociodigital.
 • Coordinar i cooperar en les accions formatives per tal d'afavorir la participació de l'equip tècnic de les parts i dels diversos actors que interlocutaran al procés.
 • Acompanyar i facilitar el procés de treball del grup motor interdepartamental, mitjançant el disseny de missions, per a la implementació de l'Acord del Govern pel qual es va aprovar, a finals del mes de març, l'elaboració de l''Estratègia nacional per a la inclusió sociodigital'.
 • Preparar conjuntament el procés de participació dels agents del territori en la definició i impuls de missions en l'àmbit de la inclusió sociodigital.
 • Donar visibilitat als projectes relacionats amb la inclusió digital d'ambdues parts en aquells esdeveniments que disposin per a la difusió i el debat.

 

 • Participa o segueix el debat

  0 comentaris:

  Deixa el teu comentari:

Política de cookies