Barcelona millora posicions a la darrera edició del Global Power City Index

  • 16-10-2015
  • Notícies relacionades
  • 79 Lectures

Barcelona ha millorat lleugerament la seva posició a la darrera edició del Global Power City Index, publicat per la Fundació Mori. Ha pujat de la 27a posició de l’any 2014 a la 26a posició.
 

Global Power City Index
Global Power City Index

Aquest rànquing de ciutats - que s’ha convertit en una referència a nivell mundial - avalua anualment 40 de les metròpolis més representatives del món a partir de 70 variables.  Barcelona hi figura des del 2012.  Londres, Nova York i París encapçalen la classificació.

Respecte de l’any anterior, el posicionament de Barcelona millora en quatre de les sis dimensions en què es divideix el conjunt de variables analitzades (vegeu taula).  Aquestes millores s’han produït en la dimensió econòmica, que en els darrers anys ha estat la més desfavorable; la relacionada amb la recerca i desenvolupament; la dimensió cultural, i la d’accessibilitat.  Així mateix, manté les posicions pel que fa a la dimensió mediambiental i qualitat de vida. En aquesta darrera, Barcelona continua en cinquena posició mundial, per davant de ciutats com Zurich, Amsterdam o Copenhagen.

  

Dimensió

Posició al GPCI  2015

Posició al GPCI  2014

Economia

36

38

R+D

31

33

Cultura

13

14

Qualitat de vida

5

5

Medi ambient

31

31

Accessibilitat

14

16


Com a punts forts de la ciutat, l’estudi destaca la densitat de població, la densitat d’estacions ferroviàries o les oportunitats d’interacció cultural o històrica. Per contra, com a febleses s’assenyalen la feblesa de l’economia, l’alta taxa d’atur o la baixa qualitat de l’aigua. 

En el següent enllaç trobareu un comentari sobre aquest índex, arran de la publicació de les dades del 2014.

 

 

  • Participa o segueix el debat

    0 comentaris:

    Deixa el teu comentari:

Política de cookies