L'ecosistema SportsTech a Barcelona

Estudi de Riccardo Demurtas (GLOCAL) encarregat pel Pla Estratgic Metropolit de Barcelona en collaboraci amb l'associaci Hub23

Informes tcnics

  • 15-10-2019
  • Sectors i models econmics
  • 4 Lectures

Barcelona, i la seva regió metropolitana, s'han convertit en un important hub esportiu i tenen el potencial com per convertir-se en un node fort i ben posicionat a la xarxa SportsTech. Amb tot, manquen iniciatives per impulsar el desenvolupament de la indústria i promoure'n el seu creixement. Malgrat ser la tercera ciutat d'Europa en quantitat d'startups d'SportsTech, Barcelona no aconsegueix el finançament per materialitzar els projectes; és a dir, és líder en esports però no en SportsTech, tot i tenir les eines per ser-ho.

L'ecosistema SportsTech a Barcelona

Barcelona gaudeix de la concentració més alta de negocis de tot Europa en aquest àmbit i és, a més, on es concentren més del 36% de les empreses d'SportsTech de la península ibèrica. Al mateix temps, la capital catalana és la tercera ciutat tecnològica d'Europa i és la millor del sud d'Europa segons un estudi del Mobile World Capital 2019. Acull més de 1.300 startups que operen en diversos camps, principalment en la indústria 4.0, les ciències de la vida i les tecnologies mòbils i de programari.

Sumant un fet amb l'altre, hauria de donar com a resultar un sector SportsTech pròsper, però això no és així a hores d'ara. Per què? L'estudi de Riccardo Demurtas recull i analitza les causes i posa sobre la taula les properes passes a fer per a assolir un entorn realment favorable en aquest àmbit.

Poltica de cookies