Condicionants del sòl industrial per a la localització d'empreses

Informes tècnics

  • 12-04-2012
  • Sectors i models econòmics - Barcelona Visió 2020
  • 14 Lectures

En el marc de la competitivitat econòmica d’un territori també cal incloure-hi la disponibilitat de sòl industrial que s’ajusti a les necessitats de les diferents empreses que s’hi poden voler instal·lar. Conèixer quines són les necessitats de les empreses industrials és important però, sobretot, conèixer directament a quins obstacles s’han d’enfrontar en realitat resulta un diagnòstic molt revelador, primer pas per a la millora de la competitivitat industrial del territori.

sòl industrial

 

Aquest informe va ser un encàrrec de la Comissió d’Estratègia del PEMB a Barcelona Regional, per determinar a quins condicionants havien de fer front les empreses industrials per trobar una ubicació de producció en territori metropolità que acomplís les seves necessitats. Condicionants tant en les limitades fonts d’informació sobre sòl, com en la manca de centralització de tota la informació relacionada: serveis disponibles, tributs, accessibilitat per grans vehicles, permisos necessaris, etc.

En definitiva, es tracta d’una diagnosi molt detallada, des de la perspectiva directa de l’empresari industrial, sobre les dificultats amb què es pot trobar en la seva recerca d’ubicació. Per tant, és un llistat clar d’aspectes a corregir: alguns estructurals, altres més fàcils de modificar, però tots importants per millorar la competitivitat territorial.

Política de cookies