Un projecte per a reduir i prevenir el malbaratament alimentari en menjadors escolars es fa amb el premi IND+I Science en la categoria 'Agenda de desenvolupament metropolità' patrocinada pel PEMB

La guanyadora, Berta Vidal, és doctorand al Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari CREDA-UPC-IRTA

  • 28-02-2019
  • Actualitat del PEMB
  • 118 Lectures

Berta Vidal, doctorand al Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari CREDA-UPC-IRTA, ha sigut guardonada amb el premi IND+I Science en la categoria “Agenda de desenvolupament metropolità”, patrocinada pel Pla Estratègic Metropolità de Barcelona amb una dotació de 3.000 euros. El seu projecte, 'Prevenció i reducció del malbaratament alimentari en els menjadors escolars de l'Area Metropolitana', té per objectiu investigar noves metodologies en la restauració col·lectiva dels menjadors escolars per tal de reduir i prevenir el malbaratament alimentari i acabar creant una eina interactiva que permeti a les escoles ser autònomes en aquesta tasca i sensibilitzar l'alumnat perquè, tal i com expressa el coordinador general del PEMB, Oriol Estela Barnet, 'lluitar contra el malbaratament no és tant aprofitar els aliments que sobren si no evitar que sobrin, per això és imprescindible la sensibilització a les famílies'.

Berta Vidal, guanyadora del premi IND I Science ?Agenda de desenvolupament metropolità? patrocinat pel PEMB
Berta Vidal, guanyadora del premi IND I Science ?Agenda de desenvolupament metropolità? patrocinat pel PEMB

Enguany, totes les premiades han estat dones. La guanyadora del premi en la categoria “Industria verda per al creixement sostenible”, impulsada pel Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona, ha sigut Kinga Barbara Tchorzewska, doctorand de l'Institut d'Economia de Barcelona (IEB-UB), amb un projecte per avaluar l'eficàcia dels impostos ambientals per estimular l'adopció de mesures i tecnologies mediambientals. Per altra banda, en la categoria “Sistemes i polítiques d'innovació”, patrocinada per Vimed (Ajuntament de Viladecans) i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, s'ha alçat amb el premi Nour Chams, doctorand de la Universitat Politècnica de Catalunya, amb una proposta de metodologia d'investigació per mesurar el retorn econòmic i l'impacte social i ambiental de l'R+D+I.

Els premis IND+I Science, una iniciativa de l'IND+I Viladecans, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat de Barcelona amb la col·laboració de l'AMB, el Pacte Industrial de l'RMB i el PEMB, busquen reconèixer, divulgar i fer realitat l'aplicació de la recerca que es fa a les universitats catalanes o per estudiants catalans en universitats estrangeres.

L'entrega de premis ha anat seguida d'una nova sessió de l'IND+I Club, el club de lectura de l'IND+I Viladecans. En aquesta ocasió, els lectors i lectores encarregats de reflexionar al voltant de tres llibres han sigut: Marta Bosch Bou, cap de la Unitat d'Atenció a Empreses i Emprenedors/es de l'Ajuntament de Sant Boi, que ha parlat sobre Doughnut Economics de Kate Raworth, José Luis Grande Quesada, Incubation Manager del Servei de Gestió de la Innovació de la UPC, que ha presentat Abundance, de Peter H. Diamandis i Steve Kotler, i Lucia López Fernández, de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic del Consell Comarcal del Baix Llobregat, que ha ressenyat The New Localism, de Bruce Katz i Jeremy Nowak. Que cal treballar per assolir una economia més sostenible, un aprofitament major dels recursos -sobretot d'aquells que més abunden com ara l'energia solar- i més poder local com planteja el “nou municipalisme”, és la conclusió extreta després de les tres presentacions. 

  • Participa o segueix el debat

    0 comentaris:

    Deixa el teu comentari:

Política de cookies