El PEMB signa el pacte 'Cap a un Poblenou amb un 22@ més inclusiu i sostenible'

L'associació es compromet a treballar per assolir el repte d'apujar la mirada a escala metropolitana

  • 19-11-2018
  • Actualitat del PEMB
  • 117 Lectures

El coordinador general del PEMB, Oriol Estela Barnet, ha signat aquest matí, en representació de l'associació, el pacte “Cap a un Poblenou amb un 22@ més inclusiu i sostenible” juntament amb l'Ajuntament de Barcelona, els ens supramunicipals i diverses entitats i agents socials veïnals i econòmics del districte de Sant Martí. El document pretén ser el full de ruta a seguir per l'Ajuntament de Barcelona que guiï el desenvolupament de les àrees 22@ cap a la cohesió dels barris del Poblenou i el Maresme. El Pla Estratègic Metropolità de Barcelona es compromet, de la mateixa manera que la resta d'entitats i institucions signants, a treballar per a desenvolupar els mecanismes per a assolir els diferents reptes definits al pacte i, en especial, el d'”apujar la mirada a l'escala metropolitana”. 

Pacte 'Cap a un Poblenou amb un 22@ més inclusiu i sostenible'
Pacte 'Cap a un Poblenou amb un 22@ més inclusiu i sostenible'

El pacte “Cap a un Poblenou amb un 22@ més inclusiu i sostenible” s'ha presentat de manera oficial aquest matí a Ca l'Alier en un acte públic que ha comptat amb la presència d'Ada Colau, alcaldessa de Barcelona i presidenta del PEMB, així com de representants de les universitats de la ciutat i les empreses establertes al 22@. L'alcaldessa ha ressaltat que aquest és un pacte “fonamental per al Poblenou, per a Barcelona i per a tota la dimensió metropolitana, necessari per a una ciutat que s''auto-renova' i s'interroga de forma crítica”. Segons Colau, al 22@ “li faltava aprofundir en algunes estratègies -com ara habitatge, sostenibilitat o cultura-, i això és el que es pretén revertir”. Un dels acords més destacats és que la reserva de sòl destinat a habitatge protegit en la zona nord passarà del 10% al 30% ja que “és important mantenir el pol d'innovació econòmica però també cal donar-li vida al 22@”, ha explicat l'alcaldessa.

La professora titular del Departament de Teoria Econòmica de la Universitat de Barcelona, Montserrat Pareja, ha definit el pacte com “difícil, costós, ambiciós i de llarg termini però ferm, ja que està basat en el diàleg”. “Les universitats de la ciutat han assumit el paper de facilitadores en tot aquest procés”, ha dit Pareja, que ha celebrat que “la quàdruple hèlix (administració pública, empreses, universitats i ciutadania) ha trobat en el 22@ un espai de trobada”. El president del 22@Network BCN, Xavier Monzó, ha demanat al seu torn que aquest pacte civil “sigui també polític i robust i serveixi per donar un nou impuls i recuperar l'esperit de consens de l'any 2000, any d'inauguració del 22@”. Monzó ha destacat que des de les empreses de la xarxa no només es crea ocupació, “també volen fer ciutat” i treballaran per a “un 22@ més metropolità, amb una governança sòlida i generador de talent”.

El Pacte signat avui és el resultat del procés de participació ciutadana “Repensem el 22@”, engegat per l'Ajuntament de Barcelona fa més d'un any i en el que han participat més d'un miler de persones, i de tres grups de treball tècnic formats per representants de les universitats, el teixit empresarial del 22@, l'associacionisme veïnal del Poblenou i les diferents àrees municipals afectades.

  • Participa o segueix el debat

    0 comentaris:

    Deixa el teu comentari:

Política de cookies