La Biennal de pensament es descentralitza per primera vegada i arriba a Cornellà gràcies a la col·laboració del PEMB

El Citilab acollirà l'acte 'Com millorar la meva ciutat des d'un laboratori ciutadà' el proper 13 d'octubre a les 18h

  • 28-09-2020
  • Compromís Metropolità 2030
  • 178 Lectures

El Pla Estratègic Metropolità de Barcelona s'implicarà aquest any en la nova edició de Ciutat Oberta. Biennal de Pensament, un espai de reflexió entre el 13 i el 18 d'octubre dedicat a analitzar des dels punts de vista de l'art, l'activisme i la ciència els “Reptes de futur” vinculats a 3 grans conceptes: democràcia, tecnologia i ciutat. L'activitat organitzada pel PEMB “Com millorar la meva ciutat des d'un laboratori ciutadà” tindrà lloc al Citilab de Cornellà el 13 d'octubre a les 18h i serà la primera vegada que es fa arribar aquest esdeveniment de referència a Barcelona a l'entorn metropolità.

Imatge d'una sessió facilitada del PDU metropolità
Imatge d'una sessió facilitada del PDU metropolità

El PEMB ha organitzat aquesta activitat com un espai d'escolta dels reptes i oportunitats que representen els laboratoris ciutadans en el marc del “Barcelona Demà. Compromís Metropolità 2030”, un procés de reflexió compartida que servirà per elaborar un nou pla estratègic per fer front als grans reptes urbans del segle XXI. Javier González, director de la Fundació pel Foment de la Societat del Coneixement de Citilab-Cornellà, Sergi Frias, responsable de Coboi Lab- Laboratori d'Innovació Social, Sònia Andrés, tècnica de la Unitat de Programació i Innovació de la Gerència de Serveis de Biblioteques de l'àrea de cultura de la Diputació de Barcelona, i Irene Lapuente, fundadora de La Mandarina de Newton, aportaran diferents punts de vista en aquest debat moderat per Elsa Velasco, periodista científica, il·lustradora freelance i comissària del procés Barcelona Demà.

“Com fem que els laboratoris ciutadans participin en el codisseny de ciutats i de la metròpoli? Que es pot fer des dels laboratoris ciutadans per configurar l'estratègia metropolitana? Com podem construir una societat més justa, solidària i sostenible en un context de revolució digital, una economia globalitzada, l'emergència climàtica i amb una crisi econòmica i sanitària provocada per la covid19? Ens ha semblat interessant portar aquestes qüestions a debat per definir una visió de futur que comporti un major progrés econòmic i social per a tothom”, assegura el coordinador general del PEMB, Oriol Estela Barnet.

Serà la primera activitat presencial tant del PEMB com del Citilab després del confinament i les dues organitzacions s'han compromès a prendre totes les mesures necessàries per minimitzar el risc de contagis. Per això, es respectaran totes les mesures que recomana el PROCICAT com, entre d'altres, el control de temperatura a l'entrada, el control als accessos per evitar aglomeracions, la distància de seguretat dins de la sala i l'ús obligatori de la mascareta durant tot l'acte.  Per a participar només cal registrar-se en aquest formulari.

  • Participa o segueix el debat

    0 comentaris:

    Deixa el teu comentari:

Política de cookies