Jaume Collboni destaca la necessitat d'una estratègia compartida per a la ciutat dels 5 milions en la seva primera intervenció com a president del PEMB

Janet Sanz, nomenada nova presidenta de la Comissió Executiva del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, tindrà l'encàrrec de coliderar el desplegament del Compromís Metropolità 2030

  • 17-11-2023
  • Actualitat del PEMB
  • 512 Lectures

La Vicepresidenta de l'Àrea d'Acció Climàtica i Agenda Estratègica Metropolitana de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i regidora al consistori barceloní, Janet Sanz, ha estat nomenada avui presidenta de la Comissió Executiva del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB), durant la reunió del Consell Rector de l'associació. L'alcalde de Barcelona i president de l'AMB ha presidit per primer cop la reunió d'aquest organ que ha tingut lloc al Saló de Cròniques de l'Ajuntament de Barcelona i que ha servit per dissenyar el full de ruta dels propers mesos i convocar el Consell General de l'associació pel 12 de desembre per ratificar el Compromís Metropolità 2030, el nou pla estratègic per la ciutat dels 5 milions.

Imatge del Consell Rector del PEMB
Imatge del Consell Rector del PEMB

“La construcció i articulació de la veritable ciutat metropolitana del s. XXI només la farem amb plena coordinació i equitat entre els 36 municipis que formem l'AMB, i encara més enllà, amb la regió sencera, amb un nou impuls en la col·laboració entre ciutats. En aquest replantejament constant de la metròpoli, necessitem polítiques comunes i solucions compartides per tots. És per això que avui aprovem el contingut del Compromís Metropolità 2030”, ha assegurat l'alcalde de Barcelona i president de l'AMB i del PEMB. De la mateixa manera, ha posat el PEMB com a instrument necessari de debat i col·laboració entre tots els actors implicats en el desenvolupament de la metròpoli barcelonina: administracions públiques, empreses, entitats econòmiques i socials, universitats i centres de recerca, i com a espai necessari per tenir el debat sobre com afrontar aquest salt d'escala.

Amb aquest esperit, ha dit, és amb el que l'associació enfronta el desplegament del Compromís Metropolità 2030, el sisè pla estratègic des del 1990, que liderarà Janet Sanz, en qualitat de presidenta de la Comissió Executiva del PEMB i Vicepresidenta de l'Àrea d'Acció Climàtica i Agenda Estratègica Metropolitana de l'AMB.

En la mateixa línia, el coordinador general del PEMB, Oriol Estela Barnet, ha assegurat que buscarà les complicitats necessàries per tal de contribuir des del PEMB al salt d'escala necessari per abordar reptes comuns i compartits de la ciutat dels 5 milions. “Esperem que aquest Compromís Metropolità 2030, les seves missions i les seves eines de desplegament representin un nou pas endavant en el progrés i la projecció de la Barcelona metropolitana a favor de les persones que hi viuen, de manera que, encara que potser no sigui la millor metròpoli “del món”, esdevingui, sens dubte, la millor metròpoli “per al món”, ha conclòs.

“Celebro la coincidència d'avançar més enllà dels 36 municipis de l'AMB. La Barcelona de 5 milions és el que ens considera a Europa i és la que ens permetrà ser una ciutat real, econòmicament pròspera, socialment justa i ecològicament sostenible”, ha dit per la seva banda, el president de la comissió executiva sortint, Jordi Martí, qui ha volgut posar en valor la feina feta i les 3 grans novetats del pla: la seva metodologia basada en missions, el focus més enllà del creixement econòmic que és essencial però afegint com a reptes essencials la sostenibilitat, la reducció de desigualtats i la cultura com a “pulmó de creativitat de les ciutats”, i el salt d'escala.

El Consell Rector del PEMB el formen, a banda de representants dels diversos nivells de l'administració, alguns dels principals agents econòmics i socials de la Barcelona metropolitana, implicats en aquesta institució per a la definició d'estratègies de futur des de l'any 1988. Destaca, en aquesta ocasió, la incorporació de Marta Farrés, alcaldessa de Sabadell, com a representant de la Diputació de Barcelona, que donarà també veu a les ciutats de l'anomenat Arc Metropolità (principals ciutats metropolitanes fora de l'AMB), incorporades a l'associació durant el mandat anterior.

  • Participa o segueix el debat

    0 comentaris:

    Deixa el teu comentari:

Política de cookies