El PEMB lamenta la mort de Dídac Pestaña, exalcalde de Gavà i expresident de la Comissió Delegada del Consell General del PEMB (2004-2007)

Pestaña va impulsar, conjuntament amb l'AMB, l'organització de l'exposició 'Metròpolis Barcelona. El projecte comú'

  • 28-07-2021
  • Actualitat del PEMB
  • 70 Lectures

El PEMB lamenta la mort de Dídac Pestaña qui va ser l'alcalde de Gavà durant 20 anys, dels 1985 al 2005, i va ocupar el càrrec de president de la Comissió Delegada del Consell General del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona, del 2004 i 2007. Del període de presidència de Pestaña de la Comissió Delegada del PEMB destaca l'organització conjunta amb la Mancomunitat de Municipis —l'actual AMB— de l'exposició Metròpolis Barcelona. El projecte comú (novembre-desembre 2006) que va mostrar als ciutadans els projectes transformadors desenvolupats a la metròpolis arran de la nominació de Barcelona el 1992 com a seu olímpica i també per donar a conèixer les bases per a una segona onada de transformacions.  

Dídac Pestaña, exalcalde de Gavà
Dídac Pestaña, exalcalde de Gavà

Pestaña va ser diputat al Parlament de Catalunya durant la VIII legislatura i vicepresident de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) entre 2011 i 2015, any en què es va jubilar. Dirigent històric del PSC al Baix Llobregat, va abandonar l'alcaldia per dedicar-se a la Mancomunitat de Municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, on va ser vicepresident entre el 2003 i el 2007. L'equip de l'oficina de coordinació del PEMB expressa el seu condol a la família i amistats de Dídac Pestaña. 

 Exposició Metrópolis Barcelona

Encara que han passat 14 anys, l'enfocament de l'exposició segueix vigent en el desenvolupament del procés Barcelona Demà. Compromís Metropolità 2030: treballar per un projecte comú. El 2006 en l'àmbit metropolità i en el nou pla posant el focus en la Barcelona dels 5 milions, la Regió Metropolitana de Barcelona. 

  • Participa o segueix el debat

    0 comentaris:

    Deixa el teu comentari:

Política de cookies