Actes PEMB

Racó de #repensar. Dades personals massives: qui, com i per a què les utilitzen?

Aquest cine-fòrum forma part del programa d'activitats de la Smart City Week

Auditori de Fira Sabadell Plaça de la Sardana, 7, 08203, Sabadell
18:00 h.
Dades personals

Malgrat les reiterades reclamacions de claredat per part de la societat civil, encara no hi ha transparència en moltes de les dinàmiques que es van donar en les darreres eleccions als EEUU. Tampoc hi ha cap mecanisme que protegeixi la fiabilitat dels processos electorals, més enllà d'una fe cega en les plataformes.

  • Com circulava la informació a les plataformes de xarxes socials?
  • Quin va ser el seu paper en l'orientació i l'amplificació dels missatges?
  • Qui va pagar la publicitat?

El perill d'una manipulació malintencionada de les nostres dades personals demana la implicació de la comunitat MyData perquè les repercussions són alhora individuals i col·lectives. La massivitat en la recopilació de dades personals afegeix altres dimensions al problema: manipulació i modelatge de les masses a nivell econòmic, polític... No es tracta només d'un problema de drets individuals.

D'aquesta i d'altres qüestions són les que podrem debatre en el cine-fòrum Dades personals massives: qui, com i per a què les utilitzen, organitzat pel PEMB i MyData Barcelona, que es farà el 12 de novembre de 18h a 21h a l'auditori de Fira Sabadell (Plaça de la Sardana 7) i que forma part del programa d'activitats de la Smart City Week. 

A partir del documental “El gran hackeo” que mostra com Cambridge Analytica, l'empresa experta en anàlisi de dades que va treballar des de l'ombra de les xarxes socials per manipular en el resultat de els darreres eleccions presidencials dels EEUU, es plantejarà un debat moderat per Ignasi Alcalde, hub mananger de MyData Barcelona i membre del Steerig Group del MyData Global.

En el debat intervindran:

  • Paul Olivier Dehaye, assessor del documental i fundador de PersonalData.IO, institució sense ànim de lucre centrada en fer que els drets de protecció de dades siguin col·lectivament útils (participarà a través de vídeo conferència)
  • Karma Peiró, periodista de dades especialitzada en transparència, dades obertes, transformació i comunicació digital
  • Josep Maria Ganyet, CEO de l'empresa Mortensen, professor de Comunicació Audiovisual a la UPF i expert en transformació digital a l'empresa i societat.  

Les persones convidades participen habitualment en conferències i debats sobre el tema.

 

INSCRIU-TE

 

Alguns enllaços d'interès:

 

Com s'arriba a Fira Sabadell?
Renfe: Sabadell Centre
FGC: Major

Un motor de combustió emet a l'atmosfera 2,5 kg de CO2 per cada litre de carburant consumit.  Ajuda'ns a reduir l'emissió de gasos d'efecte hivernacle, vine a peu, en bicicleta o en transport públic!

 

 

Política de cookies