Actes PEMB

La Metropolitana, tertúlia amb espuma: Treballar a la ciutat del segle XXI

Qui treballarà? Persones o robots?

Cèntric Gastrobar Rambla de Catalunya 39-41, 08820, El Prat de Llobregat
18:30 h.
LaMetro: quan treballarem?

Seguint amb el cicle de #La Metro Treballar a la ciutat del segle XXI en què ja hem parlat sobre On treballarem? i Com treballarem?, ara ha arribat l'hora de preguntar-nos Qui treballarà? Persones o robots? Per parlar-ne, us convidem a la trobada del proper 31 de maig, de 18.30h a 20.30h al Cèntric Gastrobar (Plaça de Catalunya, 39-41, del Prat de Llobregat).

Sembla evident que anem cap a un futur en què la presència creixent i generalitzada de tecnologies substituirà no només la força humana o la seva capacitat de processar dades, sinó també alguns aspectes del raonament i la presa de decisions gràcies a l'anomenada Intel·ligència Artificial.

Hi ha qui s'aventura a dir que ens dirigim a un mercat de treball que es dualitzarà encara més entre aquells que tinguin els coneixements per desenvolupar les aplicacions tecnològiques (disciplines STEM – Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques) i aquells que es dediquin a tasques de cura i que requereixin inevitablement la interacció humana. Al costat d'ells també hi haurà una gran massa de persones que treballaran en tasques poc rellevants o que, simplement, no tindran feina.

A més, aquest nou i complex escenari laboral ens obliga a replantejar-nos com ha de ser  l'ensenyament i la preparació de les noves generacions (i el reciclatge de les actuals) per afavorir l'adaptació dels treballadors.

Per centrar el debat, ens acompanyaran dues persones expertes que ens en parlaran des de perspectives diferents. La de les enginyeries de la mà de Conxi Pérez Andreu, enginyera informàtica i vicedegana de rols professionals TIC i CIO a l'empresa del Col·legi Oficial d'Enginyeria en Informàtica de Catalunya. La visió més humanista ens l'oferirà l'enginyer i filòsof Gabriel Fernández, professor de la Universitat Internacional de Catalunya on dóna classes sobre les implicacions antropològiques de la tecnologia.

Quines són les perspectives de les STEM i les Humanitats davant els canvis que s'albiren en el mercat laboral i en la societat en general? en quina situació ens trobem actualment al nostre país per fer front a aquests reptes? quines mesures concretes es poden prendre avui al respecte? Aquestes són algunes de les preguntes es plantejaran en el debat posterior, conduït per la sociòloga Carolina Costa

Com solem fer en aquestes trobades informals, acompanyarem el debat amb una cervesa artesana de la zona que en aquesta ocasió serà la cervesa Cornèlia (la primera ronda és a càrrec dels organitzadors)


Si hi voleu assistir només cal que ompliu el formulari online.

  

 

 

Adjuntem alguns enllaços que poden ser del seu interès:

 

 

Política de cookies