Actes PEMB

El racó de #Repensar: Ens agrada que ens menteixin? Veure el món a través dels algoritmes

Presentació del llibre 'Good Bye, veritat' i debat sobre tecnologia, informació i presa de decisions

Espai Betúlia - Centre de la paraula i les lletres Enric Borràs, 43-47, 08912, Badalona
18:00 h.
Good Bye, veritat

La tecnologia té un pes molt important en la forma com ens informem de tot allò que passa. No només per la disponibilitat universal de grans quantitats d'informació a través de dispositius de tot tipus, sinó per la forma com la informació que cerquem és seleccionada i presentada en els entorns digitals.

Davant d'una aparent “neutralitat” de la tecnologia i dels algoritmes que ajuden a personalitzar les nostres cerques, el prisma des del qual observem la realitat es troba lluny de ser neutral i la capacitat, per tant, dels qui els dissenyen d'influir en allò que pensem i en allò que fem és cada cop més gran.

Per parlar d'aquesta suposada neutralitat, us convidem a un nou Racó de #Repensar que hem titulat Ens agrada que ens menteixin? veure el món a través dels algoritmes i que es farà el proper 20 de febrer, de 18h a 20h, a l'Espai Betúlia (c/ Enric Borràs, 43-47. 08912 Badalona).

En aquesta sessió partirem de les reflexions del filòsof Joan Garcia del Muro, plasmades en el seu darrer llibre Good Bye, veritat, per debatre sobre com la tecnologia, el llenguatge i la informació influeixen en les nostres vides quotidianes.

A més de l'autor, comptarem amb la presència de tres persones expertes que parlaran del tema des de perspectives diferents: Ana Sofia Cardenal, professora de Ciència Política de la UOC i professora de Política Comparada a la UPF. Laia Subirats,  investigadora a Eurecat - Centre Tecnològic de Catalunya i professora col·laboradora de la UOC i Marc Argemí, periodista i director de Sibilare, consultoria estratègica especialitzada en dades, comunicació i disseny i professor associat de la UIC (Universitat Internacional de Catalunya). 

Durant el debat podrem plantejar-nos algunes preguntes: com volem veure el món? ens agrada la veritat del que passa al nostre voltant? és realment tan fàcil manipular les opinions dels altres? què influeix més en nosaltres: la tecnologia o el llenguatge?

Aquest Racó de #Repensar forma part de les activitats programades en col·laboració amb la Mobile World Capital, fruit de l'acord entre ambdues organitzacions per portar a diverses localitats metropolitanes activitats de la Mobile Week Barcelona, que enguany agrupa els seus continguts al voltant del concepte “La nostra senzilla relació amb la tecnologia”.

Si la nostra proposta us sembla d'interès, només cal que ompliu la inscripció online amb les vostres dades.Alguns enllaços d'interès:

 
 
 
 

Política de cookies