Actes externs

Conferència final REFRESH 2019: noves idees per reduir els residus alimentaris i valorar els excedents de menjar

Disseny Hub Barcelona Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38, 08018, Barcelona
14:00 h.
Conferència Refresh 2019

El Disseny Hub Barcelona acollirà el proper 10 de maig la Conferència final del projecte REFRESH 2019 que té per objectiu reunir diferents actors del món de les polítiques públiques, innovadors socials, societat civil, persones vinculades a la investigació i a la innovació social i empreses per tal de trobar noves idees per reduir els residus alimentaris i valorar els excedents de menjar a la UE.

Les àrees clau que es treballaran durant la Conferència REFRESH són:

  • El desenvolupament d'acords voluntaris en tota la cadena de subministrament d'aliments que mostren les experiències d'Espanya, Alemanya, Hongria, els Països Baixos i la Xina, que han donat lloc al 'PLA REFRESH d'acords voluntaris'
  • Enfocaments per reduir els residus alimentaris dels consumidors a través de canvis en les pràctiques de gestió d'aliments de les llars, pràctiques comercials i intervencions polítiques
  • Maneres d'utilitzar i valorar els residus alimentaris inevitables per a l'alimentació animal, les fibres i els productes químics, i l'avaluació dels seus beneficis ambientals i econòmics 

Per això els punts claus del programa giraran al voltant de què pot fer el disseny per reduir els residus alimentaris?, establir estratègies nacionals de reducció de residus, com canviar el comportament del consumidor o les lliçons apreses de la construcció d'acords voluntaris i d'un “marc comú contra els residus alimentaris realitzats per REFRESH a Espanya.

Podeu consultar el programa complet aquí.

En el marc de la conferència, el dia abans, el 9 de maig es duran a terme diferents treballs de camp com:  

  1. Alimentació per al pensament: un diàleg interactiu sobre la sostenibilitat alimentària a la ciutat
  2. Reducció de residus alimentaris a 'Mercabarna', el major menjar del Mediterrani: una visita guiada a peu
  3. Com conservar les fruites i verdures 'rescatades': un taller pràctic amb resultats deliciosos
  4. El Parc Agrícola de Gallecs: un recorregut guiat en bicicleta seguit d'un tast de productes orgànics locals
  5. Missió de residus zero: un taller pràctic sobre com fer bioplàstics a partir de residus alimentaris

Per a més informació i per apuntar-vos, podeu consultar el web.

Política de cookies