La Mobile Week Barcelona es descentralitza per primera vegada a dos municipis metropolitans gràcies a la col·laboració del PEMB

Dues noves activitats de La Metro i del Racó de repensar estaran organitzades sota el paraigües global del 'Futur quotidià', tema central de la Mobile Week Barcelona que tindrà lloc entre el 17 i el 24 de febrer

  • 30-01-2018
  • Actualitat del PEMB
  • 77 Lectures

El Pla Estratègic Metropolità de Barcelona col·labora aquest any amb la Mobile Week Barcelona, una iniciativa de Mobile World Capital que pretén contribuir a la reflexió sobre la transformació digital a través de l'art, la ciència i la tecnologia i que reunirà artistes, científics, filòsofs, enginyers i professionals de la indústria a tots els districtes de la ciutat amb conferències, exposicions i rutes sota el tema central del “Futur quotidià”. Serà la primera vegada que activitats de la Mobile Week Barcelona es descentralitzen fora de Barcelona, concretament a L'Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià de Besòs i serà possible gràcies a la col·laboració del PEMB

La Mobile Week Barcelona tindrà lloc entre els dies 15 i 24 de febrer
La Mobile Week Barcelona tindrà lloc entre els dies 15 i 24 de febrer

D'aquesta manera, el PEMB ha volgut ser part activa d'aquest esdeveniment de referència per a la ciutat i portar a terme una primera experiència per fer-lo extensiu a l'entorn metropolità. “Considerem que la comprensió per part de la ciutadania del que representen les transformacions digitals per a la societat metropolitana és cabdal de cara a definir una visió de futur que comporti un major progrés econòmic i social per a tothom”, ha explicat el coordinador general del PEMB, Oriol Estela Barnet.

Així, durant la setmana del 17 al 24 de febrer i el PEMB organitzarà la quarta edició del Racó de #repensar amb la presentació el llibre Post-Capitalist Entrepreneurship: Startups for the 99%  i la sisena edició de La Metropolitana, la tertúlia amb espuma (#LaMetro) que serà la segona dins del cicle “Treballar en les ciutats del segle XXI”.

21 de febrer: “Emprendre en la ciutat del segle XXI”

El Racó de #repensar, doncs, serà la primera de les activitats coorganitzades pel PEMB en el marc de la Mobile Week Barcelona i tindrà lloc el 21 de febrer, a les 18.30 a la Torre Barrina de l'Hospitalet de Llobregat, i també forma part també del programa de #LH Mobile Tech.

El llibre “Post-Capitalist Entrepreneurship: Startups for the 99%”, de Boyd Cohen, presenta un nou paradigma per a l'emprenedoria que conjuga un ús intensiu de les tecnologies de la comunicació amb una creixent sensibilitat social i ecològica, representada en gran mesura per allò que els anglosaxons anomenen “Commons”.

L'activitat consistirà en una presentació inicial dels continguts del llibre per part del seu autor, el director de recerca a EADA Business School de Barcelona, Boyd Cohen; i un debat posterior sobre les respectives visions sobre aquest nou paradigma i sobre el futur de l'emprenedoria a casa nostra en generalamb l'economista i coordinadora de l'Institut d'Emprenedoria de Barcelona, Aïda Bravo, el CEO de Barcelona Tech City, Miquel Martí, i la cofundadora de LabCoop, Guernica Facundo, que també moderarà l'acte. Farà la benvinguda el regidor d'Innovació Social i Cultura de L'Hospitalet de Llobregat, David Quirós. Les persones interessades us podeu inscriure en aquest enllaç.

22 de febrer: Com treballarem en les ciutats del segle XXI?

La segona activitat programada en col·laboració amb la Mobile World Capital i l'Ajuntament de Sant Adrià del Besòs, tindrà lloc el 22 de febrer a les 18.30 al Museu d'Història de la Immigració de Catalunya de Sant Adrià de Besòs.

Dins del cicle de tertúlies “Treballar a la ciutat del segle XXI” correspon en torn a debatre sobre “com treballarem?” i en aquesta ocasió les cerveses artesanes escollides han estat les de La cervesera del Poble Nou. La penetració imparable de les tecnologies digitals en l'empresa i en l'àmbit laboral en general comporta l'aparició d'un ampli ventall de possibilitats per participar de l'activitat econòmica al marge de l'organització “clàssica” del treball. Tant el treball autònom por per compte aliè es veuen afectats de manera inapel·lable però molt ambivalent per la revolució de les TIC. Comprendre els fonaments i l'evolució actual i potencial d'aquests canvis és clau per tractar d'incidir en el futur del treball, per tal que aquest sigui a l'accés de tothom en condicions dignes i realitzadores.

En Jordi Serrano, soci fundador de Future for Work Institute i l'Ariadna Trillasm periodista i sòcia redactora d'Alternativas Económicas explicaran la seva visió sobre la qüestió. Si voleu venir, només cal que us apunteu en aquest enllaç.

Ciutats: Escenaris de futur de la quotidianitat urbana

A més, el coordinador general del PEMB, Oriol Estela Barnet, participarà el dia 20 de febrer a les 18 hores al Disseny Hub de Barcelona en una xerrada sobre “Escenaris de futur de la quotidianitat urbana” on reflexionarà juntament amb d'altres experts sobre com fer les ciutats més inclusives, obertes, eficients i saludables sobretot tenint en compte que segons els càlculs, el 80% dels habitants del planeta l'any 2050 viuran en entorns urbans i les ciutats seran el principal lloc de vida. Per apuntar-vos, registreu-vos aquí.

 

 

  • Participa o segueix el debat

    0 comentaris:

    Deixa el teu comentari:

Política de cookies