El PEMB impulsa unes jornades sobre el sistema alimentari en el marc de del Dia Mundial del Consum Responsable

Les jornades 'Fins on pot arribar el cooperativisme alimentari? El repte de l'augment d'escala i la professionalització ' del PEMB, l'Ajuntament de Barcelona, Coòpolis i la revista de Sobirania Alimentària seran els dies 14 i 15 de març

  • 15-02-2018
  • Actualitat del PEMB
  • 54 Lectures

Supermercats cooperatius, cooperatives de consum, productes ecològics i de proximitat, educació nutricional o el reequilibri de forces de les diferents baules de la cadena alimentària a través de la dignificació de la pagesia són algunes de les temàtiques que s'abordaran durant les jornades 'Fins on pot arribar el cooperativisme alimentari? El repte de l'augment d'escala i la professionalització' que tindran lloc els dies 14 i 15 de març organitzades pel PEMB, l'Ajuntament de Barcelona, Coòpolis i la revista Sobirania alimentària i que permetran articular el debat sobre com fer més sostenible el sistema alimentari, reduir les desigualtats o millorar la salut de les persones.  
 

Imatge de les jornades sobre cooperativisme alimentari
Imatge de les jornades sobre cooperativisme alimentari

Les jornades començaran amb una de les activitats del PEMB, el Racó de #repensar, el dia 14 de març a les 18:00 hores amb la projecció del documental Food Coop a la Sala 2 dels Cinemes Aribau Club. Un cop acabada la projecció, hi haurà un col·loqui amb el director del documental, Thomas Boothe, i un dels membres de l'equip de producció, l'Hernán Mazzeo, que parlaran sobre la seva experiència tant en el rodatge del documental com en la cooperativa de la que formen part a París: La Louve.

La projecció només es garanteix s'aconsegueixen un mínim de 80 reserves d'entrades anticipades. Hi ha temps fins el 7 de març per reservar les entrades a través d'aquest enllaç.

Les jornades seguiran el dia 15 de març amb una sessió amb dues taules rodones en les que es compartiran experiències locals, nacionals i internacionals relacionades amb les cooperatives de consum, de productors, els supermercats cooperatius i l'escalabilitat d'aquest tipus d'iniciatives. Els debats es centraran en com contribueixen aquestes pràctiques a la sostenibilitat del sistema, tant ambientalment, com socialment i econòmicament.

S'ha de repensar el sistema alimentari global? S'ha de canviar de dalt a baix? Com contribueixen experiències com les cooperatives de consum a la sostenibilitat de sistema alimentari? Existeixen indicadors que ens permetin calcular aquest impacte? Què seria necessari per desenvolupar un supermercat cooperatiu a Barcelona? Seran algunes de les qüestions que abordaran diferents experts provinents de la La Magrana VallesanaVSF- Justícia Alimentaria Globall'ArestaFood Coop, Queviurel'Economat Social. 

A més, per aquells que ho vulguin, està prevista una estona de treball grupal per definir el grup impulsor d'un supermercat cooperatiu a Barcelona. 

 Per a inscripcions, cal seguir aquest enllaç.

  • Participa o segueix el debat

    0 comentaris:

    Deixa el teu comentari:

Política de cookies